Social

Procesele cu fostul primar fac gaură-n buget

Primăria Fărcășești tot încearcă să recupereze de la fostul primar Bălu banii imputați de Curtea de Conturi. Este vorba de banii dați pentru plimbarea a sute de oameni la Mânăstirea Prislop, în an electoral, de bunuri date tinerilor care au împlinit 18 ani, de bani pentru consultanță, pentru activitatea sportivă și așa mai departe.

Doar că, în loc să recupereze banii, primăria mai mult cheltuiește. Într-un singur proces pierdut, instanța a dat cheltuieli de judecată de 4.000 de lei la fond și 7.500 de lei la apel. Sunt însă zeci de procese pe rol între primărie și fostul primar, nu doar pentru recuperarea unor bani, ci și alte cauze.

Mai mult, fostul primar Bălu are și el procese cu primăria, pentru comunicarea unor informații de interes public, iar pe acelea le câștigă, tot cu sprijinul unor avocați plătiți în final din bugetul local.

Una peste alta, sunt zeci de procese între cele două părți, care produc costuri din bani publici, dar nu este clar dacă mai beneficiază și altcineva în afară de avocați.

Vizualizări: 1,734

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: