Eveniment

Prins fără permis în județul vecin

Un gorjean a primit 3.600 de lei amendă penală, pentru că a condus fără permis în Vâlcea. Sentința Judecătoriei Horezu dată la finalul lunii mai nu este definitivă.

“În actul de sesizare s-au reţinut, în esenţă, că inculpatul ##, la data de 14.03.2022, în jurul orelor 16.15, a condus auto marca Suzuki pe DJ 605 A, pe raza județului Vîlcea, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”, se arată în documentul de la instanță.

Bărbatul le-a prezentat polițiștilor actul de identitate, precizând că nu are permisul de conducere la el. A scăpat pentru moment, pentru că baza de date nu funcționa. 

“Drept urmare, i s-a pus în vedere inculpatului că trebuie să însoțească organele de poliție la sediul Poliției. Inițial acesta a fost de acord, însă la scurt timp a plecat de la fața locului, fugind de organele de poliție, și a intrat cu autoturismul în curtea numitului ##, aflată la aprox. 300 m de la locul opririi, de unde a refuzat să mai colaboreze cu organele de poliție”, se mai arată în document.
Polițiștii au aflat că gorjeanul figura cu permisul ”Reținut”, ca urmare a depistării sale de către lucrătorii IPJ Gorj, în timp ce conducea un autovehicul având o concentrație alcoolică în sânge peste limita legală.

Șoferul și-a recunoscut fapta, arătând însă că iniţial autoturismul fusese condus de soţia sa, căreia i s-a făcut rău şi a trecut pe bancheta din spate, astfel că a fost nevoit să urce el la volan, ocazie cu care a condus pe o distanţă de aproximativ 100 m până când a fost oprit de organele de poliţie. “Ulterior, când i s-a solicitat să însoţească organele de constatare la sediul poliţiei, soţia sa ar fi intrat în panică, iar pe fondul stării de rău i-a solicitat să o lase undeva, astfel că a intrat în curtea numitului ##, ocazie cu care a constatat că nu mai avea nici benzină. Inculpatul a mai susţinut că le-ar fi spus organelor de poliţie să îl aştepte, însă când s-a întors aceştia nu mai erau acolo”, a fost apărarea gorjeanului, pe care instanța a considerat-o nesinceră.

Camerele video ale polițiștilor au arătat că acesta “a adoptat o conduită specifică intenţiei de a se sustrage de la controlul efectuat de organele de poliţie”, după cum au susținut procurorii. 

Vizualizări: 622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: