La modă

Primul pacient cu probleme la coloană operat la Târgu Jiu

O echipă de medici formată din dr. Dragoș Coldușu - neurochirurg și dr. Bogdan Niculescu - ortoped, dar și medici anesteziști, alaturi de asistenți medicali din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a efectuat o nouă operație în premieră.

Vorbim despre primul pacient cu probleme la coloană operat la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. Pacienta era chinuită de mult timp de o hernie de disc lombară asociată cu o formațiune tumorală benigna crescută din faceta internă a articulației stangă la nivelul L3/4 ce nu dădeau voie nervilor să funcționeze. Durerile avansaseră și erau însoțite de amorteli și parestezii, iar în ultimul timp începuse să acuze și o slăbiciune musculară in membrul inferior drept.

"Pe 1 februarie 2023 am realizat prima operație pe coloană. Totul a decurs excelent, motiv pentru care multumesc tuturor celor implicați de la echipa de anesteziști, ortopezi, până la întreg personalul de la sală. Cu toții au fost la înălțime și au dovedit că se poate realiza ceva când este voință. Mulțumesc în special dr. Niculescu Bogdan, care m-a asistat în această operatie și care practic a pus bazele acestui proiect în urmă cu un an când m-a invitat să văd condițiile de la Tg Jiu și mi-a propus o colaborare”, a transmis medicul Dragoș Coldușu.

Acesta a explicat că este vorba de o o operație minim invaziva făcuta sub microscop operator, lezarea structurilor musculare si osoase a fost minimă, astfel încât pacienta s-a putut ridica din pat în prima zi post operatorie. A povestit medicului că durerile și amortela au dispărut și că își simte piciorul liber din nou.

“Am urmărit-o încă o zi până pe 3 februarie, apoi neavând acuze, a dorit să meargă acasă, asa că vineri a doua zi după operatie i-am făcut externarea. Acum am reusit să deschid acest drum, dar scopul este sa dezvolt ce am inceput, și fiindcă acum spitalul dispune de instrumentar și aparatură de top, practic aceleasi cu care am lucrat in Germania, dorința mea e de a mări acest compartiment de neurochirurgie și împreună cu alți colegi să putem asigura gărzi și operatii de urgență precum si monitorizarea pacienților neurochirurgicali de către un medic neurochirurg 24h/24h”, a transmis dr. Dragoș Coldușu, neurochirurg la SJU Târgu Jiu.

Medicul a transmis mulțumiri tuturor celor care au susținut acest proiect.

Vizualizări: 9,801

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: