La modă

Ford Europa preconizează concedieri și în România

Ford intenționează să facă o serie de concedieri în business-ul din Europa iar cele mai multe vor fi în Germania dar nu vor lipsi restructurările și în alte țări.

Ford a început tranziția către mașinile electrice dar a schimbat și politica companiei care trece de la modele cu vânzări mari, dar cu profit mic, la vânzarea de modele profitabile, în special din segmentul SUV-urilor, anunță autoreport.ro. 

Analiștii consideră că vor fi menținute trei uzine pe continent, din care doar două vor fi deținute de Ford (Koln și Valencia) și una de Ford Otosan (Craiova), dar și acestea vor face restructurări. 

Conform Automotive News, s-ar putea ajunge la un interval de 2.500 până la 4.000 de persoane care vor fi concediate din unitățile de cercetare-dezvoltare, dintr-un total de 6.250 de persoane pe care compania le are în acest moment în Europa.

Jurnaliștii germani au citat dintr-o comunicare internă adresată angajaților care anunță și un termen concret al concedierilor, la mijlocul lunii februarie. Reprezentanții Ford nu au confirmat concedierile dar au precizat că tranziția la producția de vehicule electrice cere schimbări structurale. 

 

Vizualizări: 382

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: