La modă

Uber își face mașină electrică proprie

Compania Uber va încerca să producă pe viitor mașini electrice mici, de oraș, alături de producătorii auto interesați să investească în mașini folosite pentru a transporta oameni dar și pentru servicii de livrare.

Cei de la Uber au în vedere dezvoltarea companiei printr-o gamă proprie de mașini electrice, de mici dimensiuni, care să aibă costuri minime de producție.

Uber este în discuții cu companii auto pentru dezvoltarea de vehicule electrice de mici dimensiuni care vor fi adaptate numai pentru oraș. Mașinile nu vor avea viteze maxime foarte ridicate și vor avea specificații ceva mai modeste, astfel încât și costurile de fabricație să fie mai mici, a precizat CEO-ul Uber, Dara Khosrowshahi, citat de ProMotor.

Compania nu a dat încă numele producătorilor auto cu care discuțiile sunt purtate. Noile mașini care ar putea intra în producție în curând vor fi  unele inedite în care pasagerii pot sta față în față. Pentru cele care livrează produse și alte mărfuri, ar putea fi vorba și de mini-vehicule cu două sau trei roți, dar cu spațiu suficient de depozitare. Aceste vehicule ar trebui să fie unele ușor de parcat, capabile să se strecoare prin traficul aglomerat al marilor orașe.

Vizualizări: 288

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: