Social

Primarul Ovidiu Pungan: avem o serie de proiecte, rămâne de văzut ce putem realiza

La an nou, proiecte noi! Primarii gorjeni sunt puși pe fapte mari în 2024, nu de alta dar este anul în care cetățenii vor trage linie și vor concluziona cât de bine și-au făcut treaba aleșii locali. Prin urmare, primarii speră ca, în lunile ce urmează, proiectele să nu întâmpine probleme, astfel încât investițiile să bată pasul pe loc. 

În comuna Bălănești, prioritare sunt proiectele care nu au putut fi finalizate anul trecut. Pe lista primarului sunt, însă, și investiții noi.

„Avem unele proiecte care trebuiau finalizate în anul 2023, proiecte care au fost finanțate fie prin Ministerul Dezvoltării, fie cu bani europeni. Urmează să finalizăm aceste proiecte și, totodată să demarăm altele noi. Școala Gimnazială „Ion Popescu Voitești” este 95% reabilitată, modernizată și dotată, proiectul care vizează Grădinița cu Program Normal este aproximativ 80% realizat. De asemenea, avem în execuție extinderea sistemului de canalizare, din localitate. Anul acesta urmează să construim un centru de permanență. Este un proiect pe care cetățenii din Bălănești ne-au transmis că îl doresc realizat. Avem mai multe idei, așteptăm să se deschidă ghidurile de finanțare și vedem ce putem accesa. Trebuie să ne gândim și care va fi contribuția noastră și dacă o putem onora pentru că asta este principala problemă a primăriilor mici, nu au bani pentru partea pe care ar avea-o de achitat”, a declarat Ovidiu Pungan, primarul comunei Bălănești.

Vizualizări: 466

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: