Social

Anul 2024 începe cu o criză la Cardiologie

Conducerea Spitalului Județean din Târgu Jiu explică de ce în această perioadă nu există gardă la Cardiologie. Principalul argument este lipsa de medici, în acest moment Secția Cardiologie având trei doctori, dintre care doar unul face gărzi, în timp ce concursurile de angajare sunt blocate.

Conform reprezentanților spitalului, în 2023 din Secția Cardiologie s-au pensionat doi medici, alți trei cardiologi au demisionat, iar un alt medic cardiolog a intrat în concediu pentru creștere copil, motiv pentru care linia de gardă nu a mai putut fi asigurată.

Conducerea unității medicale spune că în mai 2023 a cerut o întâlnire cu reprezentanții spitalelor din Gorj, la care a cerut să fie asigurată o linie de gardă unică la Cardiologie la Spitalul Județean de Urgență, cu toți medicii cardiologi angajați din județ, dar propunerea a fost respinsă.

De la Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești a fost detașat la Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, în perioada 01.07.2023- 31.10.2023, un medic cardiolog, iar din momentul în care detașarea nu a mai fost prelungită, medicul a continuat activitatea în baza unui contract de prestări servicii până 18.12.2023. Reprezentanții spitalului spun că medicului detașat i s-au pus la dispoziție „locuință de serviciu și drepturile salariale cele mai favorabile” și că s-a solicitat transferul acestuia de la Târgu-Cărbunești, transfer care nu a fost însă aprobat. Astfel, începând din această lună, medicul nu va mai lucra la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu.

În acest moment, în Secția Cardiologie lucrează trei medici, dintre care unul are activitate doar în cabinetul din ambulatoriu, fiind scutit să facă gărzi din motive medicale, iar ceilalți doi medici asigură activitatea curentă. Dintre aceștia, unul singur are contract de gărzi.

Vizualizări: 843

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: