Social

Cea mai importantă veste pentru Târgu Jiu vine în acest an

În acest an, Târgu Jiul va primi cea mai importantă veste din ultimii 33 de ani. Comisia UNESCO anunță dacă operele lui Brâncuși vor intra în Patrimoniul Mondial. Semnalele sunt pozitive. Sunt mari șansele ca, de această dată, Ansamblul de la Târgu Jiu să ajungă acolo unde merită. În Patrimoniul UNESCO. 

De peste trei decenii speră statul român să ducă sculpturile de la Târgu Jiu pe lista UNESCO. Specialiștii de la Paris au inspectat operele și, în această primăvară, vor anunța verdictul. 

Iar o veste pozitivă ar schimba multe în Târgu Jiu. "Anul acesta se dă cea mai importantă veste din ultimii 33 de ani, de când discutăm de Brâncuși, legat de includerea Ansamblului în UNESCO. Dacă și această veste va fi pozitivă, Târgu Jiul a plecat pe un drum bun și trebuie să dezvoltăm partea de infrastructură și turism", spune primarul Marcel Romanescu. 

2024 vine și cu alte investiții de amploare în Târgu Jiu. Parcul Central, care găzduiește marea moștenire lăsată de Brâncuși, își va schimba fața din acest an. "Se dă ordinul de începere pentru pasajul 9 Mai cu Ana Ipătescu. De asemenea, vom semna câteva contracte extrem de importante: cele trei pasaje subterane din zona Pieței Mari, magazinul Parângu și CNTV. Finalizând deja etapa Dali, vom avea finanțare pentru amenajarea Aleii Scaunelor și a Parcului Central. Sunt obiective extrem de importante pentru că putem pune în valoare operele brâncușiene", a mai explicat edilul.

Vizualizări: 13,182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: