Politică

Primarul din Albeni a scăpat de arest

Silviu Ionuț Stan, primarul comunei Albeni, trimis în judecată pentru fapte de corupție, a scăpat de arestul preventiv. Procurorii gorjeni au cerut prelungirea acestei măsuri, dar Curtea de Apel Craiova le-a respins, miercuri, cererea.

„Respinge contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, ca nefondată. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Stan Silviu Ionuţ, dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în minuta sentinței.

Primarul din Albeni este acuzat că a primit bani de la diverse persoane pentru a le angaja în cadrul primăriei, fie pentru a interveni pe lângă comisia de concurs, fie prin a obţine subiectele şi rezolvarea acestora pentru persoanele respective.

Stan nu se întoarce la primărie, ci va sta în arest la domiciliu, la vila sa din Târgu Jiu. „Înlocuieşte măsura arestării preventive dispusă faţă inculpatul Stan Silviu Ionuţ - ...., cu măsura arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei încheieri”, a decis, în urmă cu cinci zile, Tribunalul Gorj, decizie contestată fără succes de către procurori.

Liberalul a fost trimis în judecată pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, pentru luare de mită, divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice şi pentru instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice.

Stan se afla în arest preventiv de la sfârșitul lunii iunie.

Vizualizări: 5,702

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: