Politică

Olguța sfidează criza. Vrea să câștige competiția pentru târgul de Crăciun!

Primăria Municipiului Craiova vrea să câștige o competiție privind cel mai frumos târg de Crăciun din Europa, iar astfel a decis să extindă iluminatul public de sărbători în mai multe cartiere ale orașului, în ciuda crizei energetice din toată Europa. Deja târgul de Crăciun de la Craiova atrage mii de vizitatori din afara județului, în fiecare an. În decembrie ar putea da lovitura, pe fondul economiilor făcute de alte orașe.

Reprezentanții Primăriei Craiova au transmis că nu le este frică de facturile la electricitate, motivând că intenționează să folosească leduri cu consum redus. Totodată, aceștia explică că au decis să extindă iluminatul public de sărbători pentru a se înscrie într-o competiție europeană privind cel mai frumos târg de Crăciun.

„Având în vedere că anul trecut am fost desemnaţi de European Best Destinations ca fiind una dintre cele mai frumoase destinaţii de Crăciun şi pentru iluminatul festiv, ornamentele şi decoraţiunile luminoase de sărbători vor fi, şi de această dată, o componentă importantă din conceptul Târgului de la Craiova. Astfel, vom intra şi anul acesta în competiţia europeană pentru cel mai frumos târg de Crăciun. Situaţia actuală, de creştere a facturilor la curent, nu va afecta iluminatul public de sărbători al municipiului Craiova, pentru că noi folosim, încă din anii precedenţi, leduri. Astfel, continuăm să facem economii şi să beneficiem de cele mai frumoase decoraţiuni de Crăciun”, au anunţat reprezentanţii Primăriei Craiova.

În paralel însă, instituțiile publice de la București discută despre soluții pentru a reduce consumul de energie, pentru a face față creșterii facturilor. La Senat de exemplu, s-a decis oprirea iluminării exterioare în anumite intervale de timp, în timp ce iluminatul interior urmează să fie redus.

Vizualizări: 1,798

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: