Politică

Primarul Cosmin Morega: „Nimeni nu mai visa că prin aceste zone vor ajunge apa și canalizarea”

Contrar acuzelor aduse de fosta administrație liberală, primarul municipiului Motru susține că anul acesta va demara și va finaliza o serie de proiecte importante pentru toată comunitatea. Modernizarea școlilor, reabilitarea drumurilor și extinderea rețelei de gaze sunt doar câteva dintre obiectivele aflate pe lista de priorități a primarului. 

Acesta susține că unele proiecte sunt deja în curs de realizare, pentru altele, angajații primăriei Motru finalizează documentele.

„Avem mai multe proiecte importante în derulare și anume: dotarea școlilor cu mobilier, cu laboratoare și echipamente pentru informatică, în valoare totală de peste 900 de mii de euro, prin PNRR. Avem modernizarea iluminatului public, cu o valoare de un milion de euro, proiectul fiind prin AFM, iar după finalizarea lui o să avem un iluminat public inteligent. Avem modernizarea drumurilor de interes local, prin Anghel Saligny, nouă străzi importante. Vorbim despre ulițe care nu au avut asfalt niciodată. Beneficiare de această investiție vor fi peste 500 de gospodării. Avem realizarea de canalizare și extindere rețea de apă, tot pe Programul Anghel Saligny, în unele zone care aparțin de municipiul Motru: Leurda, Râpa, Horăști. Nimeni nu mai visa că prin aceste zone vor ajunge apa și canalizarea. Am început în toamnă lucrările, dar a venit frigul și o să continuăm lucrările în primăvară, imediat ce vremea va permite”, a declarat Cosmin Morega, primarul municipiului Motru.

Unul dintre proiectele importante, de pe agenda primarului, îl reprezintă extinderea rețelei de gaze. 

„Așteptăm extinderea rețelei de gaze. Șase milioane de lei alocate pentru municipiul Motru. Așteptăm semnarea contractului și demararea procedurilor. În cei trei ani de zile am reușit să realizăm peste 3 kilometri de extindere rețea, pe bugetul local și pe banii firmei care asigură distribuția în zonă. Avem foarte multe solicitări și ne dorim să legăm toate satele la această rețea. În principiu, se vor lua în calcul străzile principale și apoi cele secundare” a mai relatat acesta. 

Legat de criticile aduse de opoziție, acesta a declarat că : 

“ Am observat aceleași personaje arogante criticând, culmea, ei care au avut ocazia să demonstreze, dar nu au mișcat un pai în Motru. Liberalii, căci despre ei discutăm, nici acum nu au înțeles că administrația se face pe teren, între oameni, nu stând pe scaun în birou. Toate măsurile și realizările mele sunt făcute consultând motrenii, fiindcă pe ei îi reprezint, nu grupurile de interese. Împreună cu oamenii am reușit să scoatem orașul la lumină și tot împreună o vom face și în continuare. Indiferent de răutățile unora, cât voi fi eu primar, interesul cetățeanului primează și trebuie să se regăsească în absolut orice investiție,“ susține Cosmin Morega. 

 

Vizualizări: 5,596

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: