Social

Primăriile și-au stabilit bugetele. Vezi care au fost prioritățile!

Primăriile din județul Gorj au stabilit bugetul pentru anul 2024. Banii sunt destul de puțini, recunosc primarii, însă sumele pe care le-au avut la dispoziție le-au împărțit cu spirit de responsabilitate astfel încă un posibil impas financiar să fie evitat.

Banii pentru utilități și salariile angajaților, au fost o prioritate în stabilirea bugetului în comuna Săulești.

„Având experiența celor 20 de ani, din urmă, trebuie să asiguri utilitățile, salariile, să asiguri cotele de cofinanțare la proiectele pe fonduri europene sau guvernamentale. De exemplu, acum lucrăm la documentația pentru câteva proiecte pe fonduri europene, iar noi trebuie să ne asigurăm că o să avem bani pentru a achita partea noastră”, a declarat Constantin Drăghici, primarul comunei Săulești.

Aceeași problemă, a proiectelor multe, care necesită cofinanțări este întâlnită și în comuna Scoarța.

„Avem proiecte în valoare în valoare de aproximativ 18 milioane de euro. Chiar săptămâna trecută am semnat încă un proiect pentru reabilitare de drumuri, avem și alte proiecte pentru care trebuie doar să semnăm contractele. Am tot fost criticați că avem excedent bugetar foarte mare, acel excedent l-am repartizat pe majoritatea proiectelor pe care le avem în derulare”, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarța.

Comuna Runcu stă bine la capitolul buget, dă asigurări primarul Adrian Cîmpeanu.

„Am aprobat bugetul. Pot spune că este un buget bun, acum, știți cum este, niciodată nu putem fi 100% mulțumiți. Dacă am putea să muncim 12 de ore din 24, atât am munci, dacă am putea să obținem mai mulți bani, i-am cheltui în sprijinul cetățenilor și în folosul dumnealor, dacă am obține mai multe proiecte cu finanțare europeană ar fi mai bine, dar putem spune că noi am fost într-o continuă creștere și sperăm că și de acum înainte va fi la fel ”, a declarat Adrian Cîmpeanu, primarul comunei Runcu.

 

 

Vizualizări: 654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: