Social

Primarii, pândiți să nu arunce gunoaiele la vechile gropi

Nu toți primarii au soluții pentru deșeurile menajere, după ce s-a închis depozitul de la Târgu Jiu. Transportul și depozitarea la Mehedinți costă dublu, dar până acum doar Târgu Jiu a anunțat că tariful suplimentar va fi suportat până la jumătatea lunii aprilie de operatorul de salubritate.

Consiliile locale încă nu s-au întrunit pentru a aproba majorarea de tarife și ar fi dificil să o facă, pentru că nu au bugetele aprobate.

În aceste condiții, Garda de Mediu Gorj îi pândește pe primari să nu ducă deșeurile la vechile gropi sau cine știe pe unde. Chiar și carierele miniere sunt tentante pentru unii. „Există această tendință din partea edililor, mai ales, de a abandona deșeuri în zone în care cu greu le putem depista, dar vom ajunge la aceste zone și vom fi foarte drastici cu cei care încalcă legea mai ales în această perioadă în care deșeurile trebuie să meargă în alt depozit în afara județului”, a spus Gheorghe Sanda, comisar șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Depozitul Polaris rămâne închis până pe 16 aprilie, când Tribunalul Gorj va analiza cererea de suspendare a deciziei prin care Agenția de Protecție a Mediului Gorj a lăsat pentru șase luni depozitul de la Târgu Jiu fără autorizație de mediu.

Vizualizări: 1,655

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: