Actualitate

Primarii din Gorj cer clădiri și terenuri de la CE Oltenia

Primarii din județul Gorj au avut vineri o întâlnire cu administrația Complexului Energetic Oltenia. Edilii vor să preia de la companie, cu titlu gratuit, terenuri și clădiri nefolosite, pentru a le pune în valoare. Scopul primarilor este de a le pune teren la dispoziția investitorilor, dar și de a face obiective socio-culturale. Din păcate, legislația este greoaie și CEO nu poate ceda aceste bunuri.

Primarul din Turceni, Cristina Cilibiu, ar vrea cantina din centrul orașului, nefolosită de 15 ani, pentru a face acolo un after school. De asemenea, ar vrea terenuri pentru a amenaja o zonă industrială, pentru că este nevoie de noi activități de producție în zonă.

La rândul lui, primarul din Motru, Cosmin Morga, ar vrea ca primăria să preia cartierul de strămutați, catedrala ortodoxă, mai multe terenuri, dar și două vile. Într-una ar face un muzeu al mineritului.

Primăria Rovinari ar putea prelua mai multe terenuri la Vârţ, dar şi sistemul de canalizare, alimentarea cu apă şi staţia de ape uzate.

Active în valoare de 11,5 milioane de lei ar putea fi transferate şi către Consiliul Local Băleşti. Este vorba de şcoala generală din Corneşti, cimitirul in localitate şi de unele lucrări de infrastructură: alimentare cu apă, canalizare, drumuri de acces. Şi către CL Fărcăşeşti ar fi predată investiţia referitoare la devierea unui drum judeţean, DJ 674B Roşia de Jiu – Negomir.

Primarul din Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman vrea să preia un bloc de la fosta Carieră Seciuri. Acesta vrea să transforme imobilul într-un centru pentru persoanele vârstnice.

Complexul Energetic Oltenia are în patrimoniu active sociale în valoare de 61 de milioane de lei, care nu îi folosesc în niciun fel în activitatea de producţie. Este vorba de obiective rezultate în urma strămutării unor vetre de sat. Astfel, bisericile şi cimitirele din patrimoniul CEO au o valoare de peste 10 milioane de lei. Compania are şcoli şi grădiniţe cu o valoare de 2,7 milioane de lei, drumuri în valoare de 28,9 milioane de lei, dar şi reţele de alimentare cu apă, energie şi gaze naturale. 

Vizualizări: 3,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: