Social

Primăria anunță cetățenii că apa nu mai e bună de băut

Primăria Bumbești Pițic din județul Gorj anunță cetățenii că apa nu mai este potabilă, după ploile căzute în ultima perioadă.

Fapt pe care localnicii îl remarcaseră oricum. Interesant este că tarifele sunt plătite în continuare ca și cum apa ar fi bună de băut.

“Stimați cetățeni, vremea nefavorabilă din ultima perioadă a adus vijelii și precipitații abundente sub formă de averse care au făcut ca debitele râurilor să crească, iar apa acestora să devină foarte tulbure. Având în vedere că sistemul nostru de alimentare captează din râu, apa tulbure a ajuns în stația de tratare și pe conducte, iar la robinet apa nu mai este limpede”, a anunțat Primăria Bumbești Pițic.

Stația de tratare a apei va intra luni, 5 septembrie, într-o revizie de trei zile pentru curățarea filtrelor. “După efectuarea reviziei și curățarea instalațiilor, se vor duce eșantioane de apă pentru analize la DSP, urmând să vă anunțăm pe această pagină atunci când apa va fi POTABILĂ. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a mai transmis primăria.

Până atunci, apa poate fi folosită doar la udat, dar cum a plouat câteva zile, nu mai este cazul.

 

Vizualizări: 3,485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: