Politică

Primar: Dacă închideți UATAA, o să vă omoare oamenii cu pietre

Se complică lucrurile la Uzina de Agent Termic din Motru. Pentru că nu s-au făcut investițiile ca să nu mai polueze atât de mult centrala, uzina riscă să fie închisă. Primarul arată cu degetul spre conducerea societății. „Dacă închideți UATAA, o să vă omoare oamenii cu pietre”, a răbufnit primarul la un post local de televiziune.

Dacă nu se conformează și nu îndeplinește sarcinile trasate de Garda de Mediu, UATAA riscă să-și închidă porțile. Iar asta ar duce la o problemă socială majoră în municipiu. Peste patru mii de apartamente, instituții publice, școli, grădinițe, spitalul, peste tot e livrată căldură de UATAA și dacă s-ar opri centrala, totul ar rămâne în frig.

Primarul spune că nu se va ajunge acolo. Primăria a alocat sume importante pentru reparații, dar și conducerea societății ar trebui să răspundă pentru mersul lucrurilor. “20 de miliarde de lei au fost folosiți anul trecut pentru reparații. Au ajuns la varianta să o închidă. Societatea are director. De ce își ia banii? Dacă sunt probleme, să le rezolve. Dacă nu, să plece acasă. Au luat salarii ani de zile și acum spun că nu pot. De ce să arunce vina la Consiliul Local. Eu nu accept așa ceva”, a declarat primarul Cosmin Morega.

Până și căldura oamenilor a ajuns subiect de campanie și dispută electorală. “Vor să arunce castana caldă lu Morega, că închid ei UATAA. Dacă închideți UATAA, o să vă omoare oamenii cu pietre! Nu vă gândiți că aveți copii la școli, la grădinițe? Cum poți să ai o astfel de gândire? Se gândeau la o variantă eficientă, la spargerea cazanului, s-a terminat, bubuie. Cam așa se lucrează acolo. Eu vă spun ce îmi spun angajații de acolo”, a spus primarul Cosmin Morega.

UATAA e într-o situație deloc bună și financiar vorbind. În plus, și motrenii rău-platnici au de achitat peste 15 milioane de lei pentru apă caldă și factură. Unele facturi sunt vechi și de mai bine de 10 ani.

Vizualizări: 1,239

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: