Actualitate

Au nevoie la iarnă de un grup închis definitiv

Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică măsurile pentru iarnă. Interesant este că ia în calcul repornirea celor două grupuri pe cărbune din Gorj, scoase din exploatare în vara acestui an.

Numai că grupul 3 Rovinari nu mai poate fi pus în funcțiune, deoarece a fost închis definitiv, iar unele componente sunt mutate pe grupul 5, cel aflat în modernizare de nouă ani.

“În vederea estimării producției, au fost avute în vedere unitățile de producție existente, cele puse în funcțiune în cursul anului 2023 (231 MW, în principal pe bază de producție din surse regenerabile), precum și grupurile scoase din funcțiune în anul 2023 (2 grupuri de 330 MW ale Societății ”Complexul Energetic Oltenia” S.A.)“, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Într-adevăr, grupul de la Turceni este în conservare și poate fi repornit la iarnă. În cazul grupului de la Rovinari, cel mai probabil este o confuzie și nu este vorba de repornirea grupului 3, închis astă-vară, ci de finalizarea modernizării grupului 5. Dacă nu este o confuzie și actul normativ chiar face referire la grupul 3 Rovinari, înseamnă că grupul 5 nu va fi finalizat în acest an, așa cum au tot promis atât oficialii companiei, cât și ai Ministerului Energiei.

Vizualizări: 1,245

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: