antiVirale

Pregătiri pentru un spectacol cum nu s-a mai văzut la Târgu Jiu - VIDEO

Este "Anul Tudor Vladimirescu", iar cu această ocazie Teatrul Dramatic "Elvira Godeanu" va pune în scenă un spectacol special, acesta desfăşurându-se după lăsarea serii, pe data de 9 iunie 2021 pe insuliţa de pe Jiu. 

"Pe Insuliţa Jiului se va desfăşura cel mai important proiect al Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu", fiind vorba despre spectacolul "Cazul lui Tudor Vladimirescu". Este un spectacol închinat importantei figuri ale istoriei noastre, mai ales că anul acesta sărbătorim bicentenarul Tudor Vladimirescu", a spus Iani Gârbaciu, purtător de cuvânt al Teatrului Dramatic "Elvira Godeanu".

 

Spectacolul va fi regizat de Gavril Pinte, care spune că nu este vorba de un spectacol festiv, ci despre iubirea de patrie. "Este prima dată când încerc să realizez un astfel de proiect, cu o asemenea complexitate. Am fost foarte onorat când mi s-a propus sa fac acest spectacol. Vă rog frumos să nu vă aşteptaţi la un spectacol festiv, nu va fi un spectacol demagogic, este vorba despre iubirea de patrie. Scenariul îşi revendică paternitatea din tragedia antică. Nu va fi un spectacol de teatru document, cred că va fi unul despre Revoluţie", a spus Gavril Pinte.

 

Spectacolul are sprijinul Primăriei Târgu-Jiu, a Consiliului Local, Consiliului Judeţean Gorj, Ansamblului Profesionist "Doina Gorjului" şi al Salvamont.

Parlamentul a instituit anul 2021 ca „Anul Tudor Vladimirescu” în România. „Cu prilejul sărbătoririi ‘Anului Tudor Vladimirescu’ se organizează evenimente menite să marcheze aspecte cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la Revoluţia de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu şi care a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaştere naţională a României. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale pot acorda sprijin logistic şi/sau financiar, după caz, la programe de promovare a ‘Anului Tudor Vladimirescu'”, se arată în iniţiativa legislativă.

Vizualizări: 1,983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: