Social

Primar: Avem condiții la școală cum nu au copiii de la oraș

Elevii din comuna Bumbești-Pițic se bucură de condiții cum nu au nici toți copiii de la oraș. O spune primărița Irina Cojocaru care se mândrește că a reabilitat din temelii școala din localitate. Înainte de reabilitare, totul mirosea a igrasie, spune Cojocaru.

 

O altă problemă a localității e pe cale de a se rezolva: cadastrarea gratuită. „Am încercat să cadastrez tot domeniul public. Nu s-a intenționat până acum. Localitatea Bumbești-Pițic are PUG-ul recepționat. Prin cadastrare, avem recepționate 15 sectoare. Oamenii vin la primărie, li se eliberează extrasele de carte funciară și mai sunt în lucru șase sectoare unde oamenii pot veni să verifice, să facă contestație și să vedem dacă bat măsurătorile din teren cu baza de date”, a declarat primărița din Bumbești-Pițic.

 

De asemenea, mai adaugă Irina Cojocaru, s-au investit sume importante și în școala din localitate. „A trebuit să dăm jos absolut toată tencuiala pentru că avea igrasie de le miroseau hainele copiilor a igrasie când ajungeau acasă. Am schimbat tocăria, caloriferele, le-am făcut toaletele interioare. La fel, și la grădiniță. Copiii au cele mai bune condiții. În curtea școlii, au un teren sintetic cu nocturnă, spații de joacă pentru copii”, a mai explicat primărița.

 

Cu bani din PNRR, copiii vor avea și laboratoare de informatică și anatomie, precum și table inteligente. Patru copii din localitate sunt mândria comunei acum, după ce s-au calificat la Olimpiada Națională de Matematică. “Merită acești copii să aibă toate condițiile necesare. Sunt și profesori buni, foarte devotați”, a mai punctat Irina Cojocaru.

Vizualizări: 725

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: