Social

O comună de lângă Târgu Jiu își schimbă fața cu bani europeni

50 de milioane de lei, se laudă primarul din Dănești, că va investi în localitatea pe care o conduce. Sunt, în mare parte, fonduri europene cu care ar trebui să se schimbe fața localității. Multe clădiri acum în paragină vor fi modernizate, altele vor fi construite de la zero și un mare proiect mult așteptat de oameni vizează introducerea gazelor naturale în comună.

 

În lucru este și o sală de sport cu 180 de locuri. E prima din comuna Dănești. „Am obținut finanțări de 500 miliarde de lei vechi. Cred că se vor vedea și roadele acestor proiecte. Avem în derulare cu proiectul pe Anghel Saligny, asfaltăm 10 kilometri de drum. Suntem în faza de licitație. Sunt prinse 33 de ulițe sătești. Suntem într-un stadiu foarte avansat cu gazele naturale. Noi suntem una dintre comunele care am beneficiat de finanțare pentru introducerea gazelor naturale. Avem în curs de finalizare o sală de sport cu 180 de locuri. Se va finaliza până la începutul noului an școlar și le vom putea face o surpriză copiilor. Avem o grădiniță cu program normal, cu trei grupe, care se va finaliza în perioada următoare. A venit Ministerul Educației cu bani și noi, de la bugetul local, cu sistemul de încălzire și amenajarea exterioară”, a punctat primarul din Dănești, Mădălin Paliță.

 

De asemenea, este în modernizare și un cămin cultural. Va fi primul ce va deveni funcțional pentru că acum nu există un cămin cultural deschis în comuna Dănești. “Până în prezent, comuna nu a avut un cămin cultural funcțional deși are 11 sate, aproximativ 4.700 de locuitori. Până la finalul anului, va fi gata”, a mai spus Paliță.

 

Primăria mai reabilitează și școala din Barza prin Agenția Fondului de Mediu. E proiect depus în 2020, dar investiția va porni abia în acest an. A fost scos de două ori la licitație, dar nu s-a găsit constructor. Mai sunt, de asemenea, 11 clădiri publice din localitate ce vor fi reabilitate cu bani din PNRR. Toate fostele școli lăsate de izbeliște, un bloc de locuințe, sediul primăriei sunt printre clădirile aflate pe lista marilor reabilitări pe fonduri europene.

Vizualizări: 540

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: