Social

Intervenție a salvatorilor gorjeni

Salvatorii acvatici din cadrul Salvamont Gorj intervin, joi, la solicitarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, pentru căutarea trupului unei femei înecate într-unul dintre barajele de pe râul Olt.

Potrivit unei postări pe Facebook, salvamontiştii folosesc cel mai performant echipament de acest gen din lume, în ţară existând doar două astfel de echipamente, ambele la structuri Salvamont.

"Nu întotdeauna echipele de salvare pot fi anunţate în timp util, mai ales când vorbim de puterea apelor, însă şi in aceste situaţii deja tragice putem să venim în sprijinul familiilor îndurerate, pentru liniştea acestora. După cele două echipamente achiziţionate de serviciile Salvamont din Gorj şi Harghita, o nouă serie de sonare digitale bazate pe Inteligenţă Artificială pentru detectarea persoanelor aflate sub apă, cele mai performante la nivel mondial, vor intra, în perioada următoare, în dotarea structurilor Salvamont din ţara noastră. Astfel, din acest an, la nivel naţional vor exista cinci centre de căutare acvatică şi subacvatică Salvamont. Aceste centre nu îşi vor limita activitatea la căutarea victimelor doar în apele de munte, ci vor răspunde solicitărilor primite de pe întreg teritoriul ţării", se arată într-o postare pe Facebook a Salvamont România.

În cursul anului trecut, în primele şase luni de la achiziţie, salvamontiştii, folosind acest echipament de detecţie foarte performant, unic în România, bazat pe inteligenţă artificială, au reuşit să localizeze trupurile a trei persoane înecate, după ce acestea au fost căutate fără rezultat cu scafandri. 

Vizualizări: 903

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: