antiVirale

Pregătiri pentru bâlciul de la Polovragi. Când începe!

Vestitul bâlci anual din comuna gorjeană Polovragi, cunoscut și ca Nedeia de la Polovragi, va avea loc în perioada 16-20 iulie. Pe toată durata de desfășurare a bâlciului se vor avea loc activități de comercializare a produselor agroalimentare și nealimentare, artizanale, meșteșugărești, activități recreative și distractive. 

Autoritățile locale au stabilit ca repartizarea spațiilor pentru desfășurarea de activități comerciale să înceapă în data de 12 iulie, pentru tiribombe, terase, dar și pentru ceilalți comercianți. 

În data de 19 iulie, între orele 16.00-18.00, vor avea loc activități culturale în incinta Căminului Cultural, printre care și o expoziție de fotografie. De asemenea, de la ora 18.00, pe scena din incinta târgului se va desfășura un spectacol folcloric, iar de pe stadion va fi lansat un foc de artificii, înainte de miezul nopții. 

În data de 20 iulie, începând cu ora 10.00, va avea loc parada portului popular, cu plecarea formațiilor de la Căminul Cultural până la scena din Vatra Târgului. Între 10.30 și 18.00, cei prezenți vor putea asista la un spectacol folcloric. 

Vor fi invitate pentru a participa la activitățile cultural-artistice formațiile locale
și formații artistice din Gorj, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Dolj, Hunedoara, Neamț, Bistrița-Năsăud, dar și din Bulgaria și Serbia.

Cu acest prilej, autoritățile locale vor premia cuplurile care anul acesta împlinesc 50 de ani de la căsătorie, dar și tinerii care au ajuns la vârsta majoratului. Cuplurile vor primi 500 de lei, iar tinerii care împlinesc 18 ani vor beneficia de 200 lei. 

  

 

Vizualizări: 6,271

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: