Politică

Prefectura, indecisă la Albeni

Prefectura Gorj ezită să ia o decizie în cazul  primarului din Albeni, punând totul pe seama hotărârilor judecătorești. 

Prefectura Gorj nu ia o decizie în ceea ce privește revenirea pe postul de primar al comunei Albeni a lui Ionuț Stan, susținând că se așteaptă un răspuns mai clar în ceea ce privește aplicarea măsurii controlului judiciar. 

Prefectul Cristina Cilibiu susține că primarul a primit două hotărâri judecătorești care se bat cap în cap. Una de la Tribunalul Gorj, în care edilul a fost plasat sub control judiciar la domiciliu, iar în acel control nu are voie să ia legătura direct sau indirect cu martorii din proces. Și este vorba de 13 dintre angajații primăriei dintr-un total de 16 angajați. Mai există și o decizie a Curții de Apel Craiova prin care primarul poate să își exercite atribuțiile funcției de primar. Deci poate să meargă la primărie, nu îi este interzis, dar nu are voie să se întâlnească cu martorii, ceea ce este greu de evitat în situația dată când majoritatea salariaților sunt și martori.

Prefectul apreciază că situația este complicată și inedită și că așteaptă acum o decizie clară a instanțelor de judecată. „În momentul de față noi știm că trebuia să se ia o decizie cu privire la acest caz, este un apel făcut de domnul primar în care cere să îi fie ridicat acest control judiciar, adică vrea să își exercite atribuțiile funcției de primar, să poată lucra, să meargă la primărie și să nu mai fie sub interdicția de a lua legătura cu martorii. Din ce am înțeles a fost amânată această decizie. Tot ce ne dorim este să nu fie un blocaj instituțional. În acea localitate este important să fie cineva care să poată lucra și să poată semna documente și să nu mai existe acest blocaj. Pentru că vorbim și despre ședințele de Consiliu Local pentru aprobarea bugetului”, a precizat Cristina Cilibiu. 

Vizualizări: 1,494

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: