Politică

Va fi demis Virgil Popescu? update: Precizările guvernului

Premierul Nicolae Ciucă ar lua în calcul remanierea ministrului Energiei, Virgil Popescu, după accidentul de la Jilț Sud, în care trei persoane au murit, iar alte zece au fost rănite.

„Avem toate opțiunile pe masă. Guvernul analizează toate variantele după ce s-a întâmplat ieri la Complexul Energetic Oltenia”, au declarat surse guvernamentale pentru presa centrală.

Ciucă a cerut deja demisii la vârful CE Oltenia și acordarea de despăgubiri pentru familiile victimelor accidentului. 

„Este poate nesemnificativ pe lângă suferinţa familiilor, a colegilor, aceste ajutoare, în contract avem 40.000 de lei pentru fiecare familie a salariatului decedat plus angajarea unui membru din familia respectivă şi ajutoare pentru salariaţii care se află internaţi. Dar în funcţie de necesităţi putem discuta cuantumul acestor ajutoare”, a anunțat managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan.

În plus, premierul a cerut și un plan de investiții pentru remedierea condițiilor de lucru și transport din companie. 

actualizare, 18 ian, ora 18.00: Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al guvernului, a revenit miercuri cu o declarație în care arată că ”Pentru a evita interpretări eronate ale situației de fapt la nivelul Guvernului, la acest moment, nu se pune problema demisiei sau demiterii vreunui membru al Cabinetului”.

 
”Chestiunea responsabilităților privind tragicul accident de la CEO Oltenia va fi stabilita in urma anchetei judiciare si pe baza concluziilor echipelor de verificare. Orice masuri, indiferent de nivelul de responsabilitate vor fi luate, vor tine cont doar de aceste elemente.
Pentru a evita interpretări eronate ale situației de fapt la nivelul Guvernului, la acest moment, nu se pune problema demisiei sau demiterii vreunui membru al Cabinetului”, a spus Cărbunaru.

 

Vizualizări: 1,657

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: