Politică

Premierul Ciucă, după tragedia de la Jilț: Măsuri concrete, până săptămâna viitoare

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, miercuri, ca până la ședința de Guvern de săptămâna viitoare, ministerele Energiei și Muncii să prezinte „măsuri concrete” împotriva „celor care se fac vinovați” de producerea accidentului de la cariera Jilț Sud, în care au murit trei oameni. Surse neoficiale au precizat că printre opțiunile analizate sunt inclusiv plecarea din Guvern a ministrului Energiei, Virgil Popescu.

„Ieri din păcate a avut loc un accident tragic la Complexul Energetic Oltenia. Și-au pierdut viața trei muncitori în cariera de la Jilț. Doresc să transmit condoleanțe și întreaga mea compasiune familiilor celor trei muncitori și desigur a celor care au fost răniți. Din primul moment, am decis ca autoritățile să se deplaseze la fața locului, am transmis ministrului Energiei să se deplaseze urgent în județul Gorj și să facă analiza și să ia primele măsuri la fața locului”, a afirmat premierul Ciucă, la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Premierul a precizat că Ministerul Energiei și Ministerul Muncii prin Inspecția Muncii vor verifica cauzele producerii accidentului.

„Până la ședința de guvern de săptămâna viitoare îmi veți prezenta primele date și concluzii, cu măsuri concrete, atât împotriva celor care se fac vinovați de producerea accidentului, cât și măsuri concrete pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă la CE Oltenia”, a precizat Nicolae Ciucă.

Cei trei directori din cadrul CE Oltenia, direct răspunzători de activitatea carierei – şeful sucursalei miniere, cel al exploatării şi al carierei – au fost înlocuiți din funcție. 

Vizualizări: 1,722

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: