Politică

Prefectul USR Gorj riscă să fie demis pentru participarea la acțiuni electorale

Prefectul de Gorj, Cornel Răducan Morega, a încălcat legea, participând duminică la o acțiune electorală. Pe 27 iunie sunt alegeri la Bumbești Pițic, pentru postul de primar, iar useriștii au mers în campanie alături de candidatul lor.

Legea permite, mai nou, ca prefecții să fie membri de partid, cum este și cazul celui de la Gorj, care este membru USR. Dar tot legea le interzice să participe la acțiuni electorale, pentru că prefecții sunt cei care trebuie să garanteze corectitudinea alegerilor.

Astfel, potrivit art. 119 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, “Prefecţii şi subprefecţii nu pot candida şi nu pot participa la acţiunile din campania electorală, sub sancţiunea demiterii din funcţie, decât în situaţia în care demisionează cu cel puţin 50 de zile înaintea datei alegerilor”.

Prefectul de Gorj riscă să fie demis, pentru că a participat duminică la o acțiune electorală pentru susținerea candidatului USR la Primăria Bumbești Pițic. Iar informația a fost publicată pe pagina de socializare chiar de președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță. “Din nou cu microbuzul în campanie electorală. Astăzi este despre Claudiu Golu, candidatul USR la Primăria Bumbești Pițic”, a scris Miruță lângă poza cu participanții, printre care îl regăsim și pe prefect. 

Bravo, Miruță! Îl cocoțași pe coaja de banană! Dacă nu tu, atunci cine?! Am mai subliniat faptul că prefectul este ok ca și latură umană, însă cineva din anturajul său îl lansează în tot felul de acțiuni, una mai trăsnită decât cealaltă. 

Constituția spune că "nimeni nu este mai presus de lege". Știu, sună a pleonasm, dar ne mai mințim și noi singuri. Poate, poate...

Vizualizări: 6,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: