Politică

Prefectul mai primește o smetie și de la un deputat care îl acuză că e mincinos

Crezând că va câștiga capital electoral furând startul campaniei, prefectul de Gorj doar s-a făcut de râs. Și nu doar pe el, ci și partidul care l-a proțăpit în fruntea județului. Doi miniștri PNL au respins deblocarea posturilor de medici, solicitare trimisă la București în vara anului trecut și care a primit răspunsul negativ după mai bine de patru luni.

Deputatul Claudiu Manta îi demontează, pe rând, minciunile lui Iulian Popescu. Prefectul s-a limitat să arate cu degetul spre conducerea Consiliului Județean Gorj, care nu are nicio legătură cu gărzile din spital. Consiliul Județean a atras fonduri și a investit în aparatură și în modernizarea spitalului, nu face și angajări ori caută medicii care lipsesc.

„Dacă prefectul voia să facă ceva constructiv în afară să arate cu degetul, apucă-te și vorbește cu miniștrii tăi liberali, cu domnul Veștea și cu Boloș să deblocheze posturi, să aprobe acest Memorandum dacă vor să facă ceva”, e sfatul deputatului Claudiu Manta.

Și, pe bună dreptate, pâinea și cuțitul sunt la doi miniștri PNL: ministrul Dezvoltării și ministrul Finanțelor. Amândoi au analizat, chipurile, Memorandumul prin care spitalul din Târgu Jiu a cerut cu disperare deblocarea de posturi. S-a analizat, a rămas cum am vorbit. Adică nu s-a rezolvat nimic. Dar prefectul a rămas într-o situație penibilă: A dat vina pe PSD pentru un blocaj creat de PNL și pe care tot PNL îl putea elimina de mult.

 „Să fiu elegant, domnul prefect a spus niște inexactități, ca să nu spun minciuni. Nu s-a asigurat garda? Minciună! Sunt asigurate. Am protocolul și toate documentele. Sunt asigurate de medici cu specializarea de Medicină Internă. E prevedere legală. Încă din 23 august 2023, conducerea spitalului solicită deblocarea posturilor. Am Memorandumul în față. Răspunsul vine pe 7 decembrie în care Ministerul Dezvoltării avizează negativ Memorandumul. Spune, pe românește, în colaborare cu Ministerul de Finanțe, condus de un alt liberal și avizează negativ acest Memorandum”, explică deputatul Manta.

Manta a mai punctat că, în această situație, Consiliul Județean nu are cum să intervină. „Lucrurile nu sunt roz la Spitalul Județean. Ce s-a putut face pe partea administrativă s-a făcut. Se fac renovări, spitalul începe să arate ca o unitate modernă. Se va construi corpul acela nou de spital pentru care există finanțare. Ce a ținut de Consiliul Județean s-a mișcat. Sunt probleme organizatorice. Sunt tensiuni, orgolii, dar sunt chestiuni de bucătărie internă. Să vii tu, ca prefect, să arăți cu degetul fără să fi făcut nimic, asta e chiar deranjant!”, a mai punctat Claudiu Manta, la Radio Infinit.

În prima ședință de Guvern din acest an, premierul Marcel Ciolacu a cerut deblocarea posturilor pentru medicii rezidenți din România. El a cerut Ministerului Finanțelor să se implice în acest demers. „Tot ca o prioritate în acest început de an vreau să rezolvăm rapid problema medicilor rezidenți care au promovat examenul de specialitate la sfârșitul anului trecut. Sunt aproximativ 4.500 de medici în care statul român a investit sute de milioane de euro și trebuie să ne asigurăm că îi păstrăm în țară”, a declarat premierul.

Vizualizări: 3,490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: