Politică

Prefectul își dă cu tesla-n oo! Fix PNL poate debloca situația de la spital, dar nu vrea! 

Subprefectul Anca Bordușanu îl torpilează pe prefectul Iulian Popescu, după ce acesta a făcut imprudența să critice situația din Spitalul Județean, omițând să spună ceva concret și despre cauză. 

Anca Bordușanu îi amintește că degeaba se văicărește în presă dacă uită că fix un ministru de la PNL ar putea debloca foarte rapid situația în care este Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. 

Mai exact, PNL conduce Ministerul Dezvoltării care ar putea debloca angajările la spitalul din Târgu Jiu, unde e nevoie de cinci cardiologi ca să nu apară probleme cu acoperirea liniilor de gardă pe această specialitate. 

Prefectul a colindat pe la toate posturile de televiziune ori radio, unde a acuzat conducerea spitalului că nu face treabă și că nu are medici suficienți. Ce uită prefectul? Că angajările sunt blocate! Ce mai uită prefectul? Că fix colegii săi de partid pot debloca situația. Și puteau de mult, încă de când a trimis spitalul și Consiliul Județean, mai multe adrese și memorandumuri la Ministerul Dezvoltării, condus de PNL, cerând expres deblocarea posturilor în spital. Ministerul Dezvoltării nu a binevoit să aprobe. Așa că "marioneta senatorului", cum e botezat de mulți prefectul Iulian Popescu, ar face bine dacă s-ar și documenta înainte să ne ia de proști folosind prematur teme de campanie. 

Anca Bordușanu i-a amintit asta, public, prefectului: "Am observat cu atenție declarațiile critice ale domnului prefect în presă. Cred că a omis să menționeze un aspect extrem de important. Colegul său de partid, ministrul PNL al Ministerului Dezvoltării, nu a avizat Memorandumul depus de către conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, prin care se solicita angajarea a 30 de medici, dintre care 5 cardiologi. Dacă ministrul PNL ar fi aprobat memorandumul, la acest moment spitalul ar fi avut încă 5 medici cardiologi angajați.

De asemenea, domnul prefect a omis să menționeze un alt aspect relevant. În zilele de 30, 31 decembrie și 1 ianuarie, garda de cardiologie a fost asigurată de medici de medicină internă, care au competențe în cardiologie. Prin urmare, viața pacienților nu a fost pusă în pericol.

Înțeleg că domnul prefect a început campania electorală, dar consider că, înainte de a aduce acuzații menite să discrediteze o instituție, este esențial să te informezi corect. Altfel, devii penibil ca om politic, dar și ca om care vrea să conducă un județ", e mesajul Ancăi Bordușanu, subprefect de Gorj.

Spitalul Județean suferă de nenumărate probleme, dar constatăm că mare parte din ele sunt generate de luptele politice. Impotența mentală a unora nu poate face ceva constructiv, preferând să expună viața cetățenilor, doar pentru a stoarce o mână de voturi. Mai rămâne să apară Iordache cu ministrul Sănătății de gât, cu memorandumurile semnate, declarând "Tot eu, doar eu, numai eu v-am salvat, după ce v-am înecat". Halal politică! - Atașăm documentele mai jos-

 

Vizualizări: 4,395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: