Politică

Porcul nu e miel... cum nici șoriciul nu e lână 

După ce a băgat în buzunar aproape două milioane de euro, senatorul Ion Iordache dă în judecată Direcția Sanitar Veterinară Gorj și ANSVSA și cere dobânda și inflația, adică încă aproape trei milioane de lei.

 

Procesul are legătură cu porcii mistreți care s-au îmbolnăvit de pestă porcină și au fost împușcați ori au fost găsiți morți pe domeniul de vânătoare al parlamentarului. Două mii de mistreți au fost împușcați din cauza bolii. Senatorul s-a luptat încă de atunci să sece conturile statului ca să fie despăgubit. Cu toate forțele. Sorin Ștefănescu, directorul DSV de la acea vreme, a fost zburat din funcție tocmai pentru că a refuzat să facă documentația ca senatorul să fie despăgubit pentru că nu deținea cod de exploatație agricolă și nu avea înregistrate animale.

 

Noul proces prin care Iordache cere dobânda și inflația este judecat de Tribunalul Gorj. Până acum nu a fost dat niciun verdict. La termenul din această săptămână, instanța a mai dat un termen pentru data de 27 februarie “pentru ca pârâţii să studiere cererea depusă la dosar de către reclamantă la acest termen de judecată în vederea exprimării unui punct de vedere raportat la aceasta”, după cum se menționează pe portalul instanțelor de judecată.

 

Supărarea bietului senator este că a primit doar două milioane de euro și nu a primit și dobânda și inflația. 

 

În octombrie 2022, Tribunalul Gorj și apoi Curtea de Apel Craiova au stabilit ca, în ciuda tuturor argumentelor ANSVSA și DSVSA Gorj, firma lui Iordache să primească despăgubiri de 7.839.237, 36 lei plus dobânda legală aferentă și indicele de inflație până la plata efectivă a sumei.

P. S. Porcu-i tot porc și-n ziua de Paște! Așa că... să nu vă gândiți nici pentru o secundă că el se transformă-n miel. 

Vizualizări: 2,351

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: