Politică

O primărie din Gorj are cel mai mare buget de investiții din istorie

Autoritățile din Motru se laudă că au, în acest an, cei mai mulți bani pentru investiții din istorie. Edilul Cosmin Morega spune că a fost aprobat bugetul și că suma alocată capitolului ce vizează dezvoltarea este de aproape 80 de milioane de lei.

 

Bugetul pentru investiții, spune primarul, este mai mare în acest an cu 10 milioane de lei față de 2023. “Sumele sunt cele mai mari din istoria municipiului Motru pentru dezvoltare. Mai exact, 795 de miliarde de lei vechi, cu 100 mai mare decât anul trecut. Fie că vorbim de infrastructură rutieră, iluminat, apă, gaze, canalizare, sport. Vom obține și un microbuz electric din cele 27 ce vor veni la nivel de județ”, a explicat primarul din Motru, Cosmin Morega.

 

Planurile sunt multe. Și pe lângă proiectele pe care le are în derulare, primăria vrea să deschidă larg porțile și pentru investitori. Recent, o firmă a anunțat că vrea să cumpere o hală ca să deschidă o afacere nouă în Motru.

 

„Avem multe proiecte în derulare. Ne pregătim să modernizăm iluminatul din municipiu. Avem drumuri din cartierul Roșiuța, drumul care face legătura cu cariera și cel care merge spre cimitir. Am turnat beton, vom asfalta. Oamenii nu mai sperau că se mai întâmplă vreodată. Avem un alt drum sătesc în Ploștina de reabilitat. Avem gaz dus acolo. Avem șase milioane de euro aprobați pentru extinderea alimentării cu gaze pentru a duce gazele la Ploștina, Roșiuța, Leurda, Horăști. Am asigurat întreaga sumă de funcționare și salarizare pentru Primăria Motru, dar partea de dezvoltare e foarte importantă. Sunt oameni care vor să investească. Este o persoană juridică ce ne-a căutat recent. Are nevoie de o hală de peste 2.000 de metri pătrați să facă o investiție”, a mai declarat Morega la Accent TV.

Vizualizări: 6,426

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: