Social

CSM Târgu Jiu va juca în Supercupa României

CSM Târgu Jiu va lua parte la meciurile din noul format al Supercupei României la handbal feminin. CSM București, Rapid București, CSM Târgu Jiu și Dunărea Brăila sunt cele patru formații care își dispută trofeul.

Supercupa României la handbal feminin se va disputa, în premieră, în format Final Four la Pitești Arena în zilele de 26-27 august, chiar înainte de startul întrecerii interne Liga Florilor.

Este pentru prima oară când se folosește acest format, până acum se juca în sistem de singură manșă între deținătoarea titlului și câștigătoarea Cupei României.

Este prima dată și când o echipă din Târgu Jiu se luptă pentru acest trofeu. La turneul de la Pitești vor participa CSM București, Rapid București, CSM Târgu Jiu și Dunărea Brăila. FR de Handbal a luat în calcul pentru această competiție două locuri din campionat și două din competiția KO. 

Modelul invocat de FRH: CSM București (locul 1 în campionat), Rapid (locul 2 din campionat), apoi primele poziții din Cupa României, fără CSM (câștigătoare) – CSM Târgu Jiu (finalistă Cupa României) și Dunărea Brăila (locul 3 în Cupa României).

CSM București a mai câștigat Supercupa României de patru ori, în 2016, 2017, 2019 și 2022, iar în 2020 și 2021 a fost finalistă.

Sala Polivalentă din București este ocupată cu un alt eveniment, astfel că nu a fost luată în calcul.

Capacitatea arenei din Pitești este de 4.900 de locuri, iar sala este omologată pentru handbal, baschet și volei, dar poate găzdui și evenimente sportive de tenis de masă, judo, karate, lupte, box sau gimnastică.

Supercupa României la handbal feminin a fost câştigată, anul trecut (23 august 2022), de deţinătoarea de atunci a Cupei şi vicecampioana CSM Bucureşti, după partida cu campioana Rapid Bucureşti.

Vizualizări: 721

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: