pamFLEȚI

Politicienii se feresc să intre în dezbatere și cu umbra lor

În 2021, cel puțin pe plan local, politicienii nu mai ies în dezbateri televizate, merg singuri pe la emisiuni, nu știu să se contreze argumentat pe diferite teme, își comentează între ei pe la postări doar cei din același partid, pentru că pe "adeversarii" politici îi blochează pe Facebook dacă le pun o întrebare ceva mai dificilă ori îi atacă.

 

Sunt ca două triburi de maimuțele de la zoo, care atunci când nu se războiesc intern, durându-i în dos de cetățeni, se aplaudă singuri unii pe alții pentru postarea făcută pe Facebook, cu tentă atacatoare la adversari. 

 

Din nefericire, pe la organizațiile de tineret ale partidelor văd obiceiuri asemănătoare cu cele ale seniorilor. Partea faină o reprezintă vorbele din offline. Ăia mici, pe mai mult de jumătate dintre șefii cărora le lasă GIF-uri cu pupici și aplauze la postări, îi beștelesc de nici n-avem idee.

 

Aplauze pentru seniori! Ei le croșetează astfel de traiectorii și le sunt exemplu în activitate! 

 

Spre exemplu... ce să iasă de sub aripa unui deputat care se proclamă salvatorul CEO, dar firma unei rude de gradul I a avut contracte de milioane de euro cu această companie? Sau de sub aripa unul consilier local cu frustrări personale, care se visează primar, el suferind săracul de amigdalită, neînțelegând eu altfel cum poți face atâta gargară ieftină și care, pe plan individual, poate aduce undeva spre 7 voturi. Are vreo 11 aprecieri la postări, cu tot cu conturile false și aplaudacii de partid. Dureros, nu?

 

Și mai dureros, pentru mine personal vorbesc, este că acum vreo 4 ani am scăpat de administrația care anterior, vreo 17 ani, a cheltuit bani doar pe panseluțe, găletuțe de campanie, chirpici în loc de piatră cubică și proiecte mici, ieftine și fără o perspectivă de viitor, dar acum, nu noua administrație, parcă lucrurile mărunte, de care lumea se lovește zilnic, nevoile mici, au fost lăsate deoparte. Înțeleg proiectele pe termen mediu spre lung, le apreciez și sunt de acord cu ele, dar fără a da uitării problemele minore, dar importante, pe care pământeanul le întâmpină. 

 

De aici, apar săgețile în online între aleșii locali. De la distanță, desigur, că dacă se întâlnesc, behăie unii la alții și rânjesc fasolea, începând ușor durerea în vârful pantofilor față de problemele cetățenilor.

Ai vechi arată cu degetul la ai noi, că nu-s gospodari și nu ciufulesc banii pe mărunțișuri (unele chiar esențiale, să știți), iar ai noi se mândresc cu proiecte de amploare, care din păcate, la ora actuală, sunt doar pe hârtie, multe dintre ele. Cele realizate deja sunt trecute de către opozanți la capitolul uitate. Toate aceste contre, repet, sunt ca un război rece. 

Nu se "duelează" între ei, că se au blocați pe Facebook, în dezbateri nu prea merg, că le e frică de ce pot scoate pe gură, rămânând doar cu soluția de a se aplauda unii pe alții, atunci când vreun soldat de-al lor, mai scrie câte ceva în online.

Vizualizări: 2,328

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: