Social

Platformă pentru deșeuri din construcții într-o comună din Gorj

Un centru de colectare prin aport voluntar se va realiza în localitatea Lelești, din județul Gorj. Primăria pune la dispoziție infrastructura, iar Ministerul Mediului se ocupă de dotare.

 

E o investiție ce le va fi de folos localnicilor și nu numai pentru că vor putea duce acolo deșeuri din construcții, mobilă veche și tot felul de resturi care acum ajung în special pe câmpuri pentru că nu sunt ridicate de firmele de salubritate.  

 

“Avem pe PNRR un proiect pentru înființarea și dotarea unei platforme de gunoi selectiv, care sper să fie un plus valoare pentru salubrizarea comunei. Se vor colecta prin aport voluntar tot felul de deșeuri: mobilă, deșeuri din construcții, deșeuri care nu se pot ridica de firmele de salubrizare. Noi asigurăm infrastructura. Ministerul Mediului vine cu tot ce înseamnă dotare”, a declarat primarul din Lelești, Laurențiu Turcilă.

 

Primarul a mai spus, la Tele 3, și că are în derulare și un proiect privind îmbunătățirea rețelei de alimentare cu apă din comună mai ales că în verile secetoase, oamenii au probleme când vine vorba de apa de la robinete. „Avem un proiect ambițios privind gospodărirea de apă. Aveam cantitate foarte mică de apă pe timpul verii. Am prins un proiect cu înmagazinare și filtrare apă și distribuție până la racordul cu cetățenii. Proiectul este pe Anghel Saligny”, a mai spus Turcilă.

Vizualizări: 545

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: