Actualitate

Plată ilegală, recuperată de la cinci salariați ai CE Oltenia

Acționarii Complexului Energetic Oltenia au împuternicit Directoratul să dea în judecată mai mulți salariați, pentru recuperarea unei sume de bani care ar fi fost plătită ilegal unui terț.

“Aprobă promovarea unei acțiuni în răspundere pentru recuperarea prejudiciului stabilit, pentru recuperarea sumei totale de 1.175.858 lei, compusă din 800.000 de lei, sumă achitată de Societatea Complexul Energetic Oltenia prin ordinul de plată nr. (...) și suma de 375.858 lei reprezentând daune interese”, se arată în documentul postat pe site-ul companiei.

Mai exact, este vorba de o plată făcută în 2016, considerată ilegală de un control al finanțelor, la care au fost calculate dobânzi și penalități. Să nu vă imaginați însă că fi recuperat vreun leu, pentru că astfel de procese se finalizează aproape tot timpul prin prescriere. Că nu întâmplător procesul este inițiat la șapte ani de la presupusa faptă.

Cei cinci salariați care vor avea totuși stres în următoarea perioadă sunt Ion Petroniu - membru în Directorat la data plății, Adriana Mirela Vîlceanu - directorul Direcției Financiar - Contabilitate în 2016, Alexandru Dumitru, Georgeta Pociovălișteanu și Elisabeta Giorgi - și ei salariați pe parte economică.

Vizualizări: 4,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: