Actualitate

Planul de restructurare revizuit. Când vor fi închise termocentralele!

Complexul Energetic Oltenia a făcut public, în rezumat, planul de restructurare revizuit. Vă prezentăm principalele elemente din acesta.

Cu privire la grupurile energetice, în plan se menționează că, la această oră, sunt disponibile grupurile 4, 5 și 6 Rovinari, 4 și 5 Turceni, 7 Ișalnița, cu mențiunea că grupul 5 Rovinari este în modernizare.

Potrivit planului, în iunie 2023 vor fi închise grupurile 3 Rovinari și 7 Turceni, ultimul intrând în conservare, iar modernizarea grupului 5 Rovinari va fi finalizată în decembrie.

Din 2024, vor mai rămâne în funcțiune doar patru grupuri energetice, adică 4, 5 și 6 Rovinari și 5 Turceni. Grupurile 4 Turceni și 7 Ișalnița vor fi în rezervă de capacitate, iar grupul 7 Turceni va fi în conservare.

În 2025 rămân trei grupuri în producție (4 și 5 Rovinari, 5 Turceni), trei grupuri în rezervă de capacitate (6 Rovinari, 4 Turceni și 7 Ișalnița), iar grupul 7 Turceni rămâne în conservare.

Anul 2026 este aproape un final al acestei activități, pentru că rămân doar trei grupuri pe cărbune, dar și acelea în rezervă de capacitate. Este vorba de grupurile 4 și 5 Rovinari și 5 Turceni. Inițial, planul revizuit prevedea închidrea grupului 4 Rovinari și menținerea grupului 6 Rovinari, dar s-a făcut schimbarea între acestea.

Când vor fi închise carierele miniere

În ceea ce privește închiderea carierelor miniere, planul este următorul: la finalul acestui an vor fi închise perimetrele Gârla - Rovinari, Lupoaia, Peșteana și Husnicioara, iar la finalul anului viitor Cariera Jilț Sud.

Practic, în 2024 activitatea va fi concentrată în cinci perimetre miniere: Jilț Nord, Pinoasa, Tismana, Roșia și Roșiuța. În 2025 rămân doar patru cariere, în timp ce Tismana va intra pe procesul de închidere.

În 2026 intră în închidere și Cariera Jilț Nord, iar carierele Pinoasa, Roșiuța și Roșia intră în rezervă de capacitate.

Planul prevede că lucrările post închidere și de ecologizare se fac cu personal propriu.

Vizualizări: 6,537

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: