Politică

Protest AUR în Defileul Jiului. George Simion cere finalizarea hidrocentralelor! - VIDEO

Liderii AUR din Gorj și Hunedoara, alături de președintele George Simion, au organizat duminică un protest în Defileul Jiului, pentru a atrage atenția asupra faptului că lucrările Hidroelectrica din zonă sunt blocate de cinci ani.

Vorbim de amenajarea hidroenergetică a Jiului, blocată în 2017 prin hotărâre judecătorească, la cererea unor organizații de mediu finanțate din afara țării. Politicienii au modificat legi pentru a permite reluarea lucrărilor, dar investiția de peste 150 de milioane de euro este tot blocată.

Președintele AUR, George Simion, a spus că este o problemă națională. “În ciuda opoziției celor de la USR, acum trei luni am trecut prin Parlament o lege care să dea drumul la obiective energetice ale statului român, ca să putem produce energie”, a spus Simion.

Potrivit legii, orice obiectiv realizat în proporție de peste 65% trebuie finalizat. “Venim aici după trei luni și vedem că nu s-au apucat de treabă”, a acuzat George Simion, care acuză guvernanții că “nu au nicio scuză”.

Liderul AUR acuză guvernul că, prin blocarea acestor lucrări și prin măsura de închidere a mineritului, se face vinovat de subminarea economiei naționale.

Vizualizări: 4,495

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: