Actualitate

Planul de restructurare nu se aprobă nici în ianuarie

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia nu va fi aprobat nici în luna ianuarie 2022, susțin surse oficiale. Asta în ciuda asigurărilor venite din partea ministrului Energiei, Virgil Popescu, care tot minte la noi de mai bine de un an și jumătate. 

În februarie anul trecut, ministrul ne spunea că aprobarea e musai să vină până în aprilie 2021, când CE Oltenia trebuia să plătească certificatele de emisii aferente anului precedent, singura sursă de bani luată în calcul fiind ajutorul de stat. O asigurare similară a dat în martie. A fost minciună.

Astă-vară spunea că merge la Bruxelles să rezolve problema și că în septembrie vom avea planul aprobat, pentru ca societatea să nu rateze banii din Fondul de Modernizare. I-a ratat. Apoi a zis de octombrie, de noiembrie, de decembrie. Minciuni, minciuni, minciuni.

Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia este aşteptat să fie aprobat de Comisia Europeană în luna ianuarie 2022, a afirmat, pe 21 decembrie, ministrul Energiei, Virgil Popescu. “Ne aşteptăm ca în cursul lunii ianuarie să primim un răspuns favorabil de la Comisia Europeană privind restructurarea Complexului Energetic Oltenia”, a spus Popescu, după dezbaterile în care bugetul ministerului pe care îl conduce a fost aprobat de comisiile de specialitate, reunite, din Parlament.

Ei bine, sursele noastre spun că deja se discută de un nou termen, februarie 2022. Asta deși liderii de sindicat au fost asigurați că aprobarea planului vine pe 24 ianuarie fix. Timpul va arăta cine are dreptate.

Vizualizări: 4,913

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: