La modă

Plante care țin depresia departe

Depresia poate fi tratată și cu ajutorul plantelor. Cătina, sunătoarea sau lavanda pot fi utilizate preventiv, în cazuri de tristețe sporită sau de stres prelungit.

Cătina, un fruct bogat în vitamine, minerale, aminoacizi esentiali si acizi grasi esentiali este o alternativa perfecta in caz de nevoie. Un sirop de catina administrat zilnic timp de cateva luni mareste nivelul de serotonina din creier, dupa cum au concluzionat cercetatorii. 

Acest hormon este responsabil cu starea de calm sau de curaj, atat de dorita de catre persoanele care se confrunta cu depresii, atacuri de panica si anxietate prelungita. Totodata, utilizarea acestui produs duce si la micsorarea numarului de recidive in bolile psihice.

Nivelul ridicat de vitamina C, de flavonoide, minerale ca fier, fosfor, calciu, magneziu si potasiu, dar si al vitaminelor A, B, E fac din catina un adevarat fruct minune si in combaterea altor afectiuni: gripa, guturai, afectiuni hepatice.

In plus, consumul de sirop de catina vitaminizeaza organismul si contribuie la o buna energie zi de zi.

Sunatoarea este cunoscuta pentru proprietatile ei calmante. Aceasta planta a fost utilizata inca din cele mai vechi timpuri pentru calmarea nervilor si pentru un somn odihnitor. Fiind unul dintre cele mai bune antidepresive naturale, sunatoarea este intrebuintata in toata lumea in tratamentul depresiilor si al anxietatii.

Ceaiul (infuzia) este eficient pentru inlaturarea starilor de neliniste, fiind o alternativa fara efecte adverse, in comparatie cu tratamentele conventionale. Inainte de consum, se va consulta sfatul medicului, pentru ca aceasta planta interactioneaza cu mai multe medicamente din sfera psihiatriei.

Lavanda este o planta care si-a dovedit eficienta in lupta cu depresia. Inainte de toate, este de mentionat ca aceasta nu vindeca aceasta boala, ci ii atenueaza simptomele, care in multe cazuri este la fel de important.

Aceasta planta cu un colorit care relaxeaza prin simpla privire sau prin simplul miros este eficienta in inducerea relaxarii, iar cercetarile in domeniu au demonstrat ca are efecte anxiolitice, de stabilizare a depresiei, sedative, analgezice, dar si de protejare a nervilor.

Daca se foloseste alaturi de medicamentele antidepresive, uleiul esential de lavanda ajuta la imbunatatirea rapida a simptomelor. Acesta este un produs sigur si eficient, care se administreaza atat prin inhalare, dar si prin masaj sau adaugat in apa de baie.

Vizualizări: 1,067

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: