La modă

Cum alegi culoarea lentilelor pentru ochelarii de soare

Pe lângă aspectul estetic, va trebui să ții cont și de alte aspecte, atunci când vei alege culoarea pentru lentilele ochelarilor de soare. Condițiile meteo sunt principalul factor pe care ar trebui să îl iei în considerare, mai ales dacă urmează să pleci în vacanță la mare sau la munte.

 

De exemplu, lentilele gri și cele verde închis reduc intensitatea luminii și sunt recomandate de către opticieni, deoarece nu afectează contrastul și nici nu distorsionează culorile, fiind ideale pentru condus.

 

În schimb, lentilele roșii și portocalii sunt potrivite pentru pasionații sporturilor de iarnă. Aceleași avantaje le regăsim și în cazul lentilelor maro, care sunt extrem de utile, mai ales pentru cei care suferă de miopie.

 

De asemenea, lentilele roz au un efect relaxant și sunt recomandate, de obicei, în corecția optică permanentă a vederii.

 

Lentilele de culoare galbenă sunt foarte populare în rândul vânătorilor, care se confruntă cu contrastul, atunci când se uită la ținte spre cer, în condiții de lumină puternică. Însă, aceste lentile pot fi extrem de periculoase atunci când te afli la volan, așa că sunt considerate a fi ilegale în traficul rutier, sau în orice altă activitate care necesită recunoașterea culorilor.

Vizualizări: 679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: