La modă

Microsoft a anunțat sfârșitul Internet Explorer

Dacă mai folosiţi încă browserul Internet Explorer, faimos în anii 90, trebuie să vă gândiţi să alegeţi o altă variantă de navigare pe internet. IE a  fost abandonat treptat de compania producătoare în ultimii 20 de ani, iar Microsoft a anunţat că din 2022 va înceta să mai ofere suport pentru acesta.

Internet Explorer, unul dintre cele mai vechi browsere web din lume, păstrat în viață de Microsoft deși cota sa de piață s-a redus drastic de-a lungul timpului, va dispărea în curând, a informat CNN. Microsoft a anunțat că va încheia suportul oferit pentru Internet Explorer pe 15 iunie 2022, după ani de zile în care a ezitat să anunțe sfârșitul browserului, deși a fost vizibil ignorat de companie. Spre exemplu, în 2020 programul companiei de chat, Teams, a încetat să mai funcționeze alături de Internet Explorer, iar aplicațiile 365 (inclusiv Office) nu vor mai funcționa pe IE din vara aceasta.

Cândva cel mai folosit browser web la nivel mondial, Internet Explorer a intrat pe o pantă descendentă în ultimii 20 de ani. Cota sa de piața a scăzut sub pragul de 50% în 2010, iar acum este la aproape 5%, potrivit NetMarketShare. În anunțul prin care îi comunica sfârșitul, Microsoft a spus că browserul Internet Explorer este lent, nu mai este practic sau compatibil cu noile tehnologii și este mai puțin sigur alte browsere moderne.

IE a reușit să supraviețuiască 26 de ani, iar Microsoft a continuat să-l livreze alături de sistemul de operare Windows pentru a se asigura că programele destinate companiilor funcționează corespunzător. Între timp, acum cinci ani, compania a lansat și un nou browser - Edge. Nu se știe cu exactitate dacă Microsoft va continua să instaleze IE pe computerele cu Windows odată cu încheierea suportului.

Internet Explorer a fost lansat în 1995, iar în 2002, IE era browserul folosit de 95% din internauți. Între timp, utilizatorii de internet au migrat către browsere mai moderne, iar Internet Explorer a devenit cunoscut pentru viteza scăzută, problemele de securitate și tehnologia sa învechită. 

Vizualizări: 436

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din La modă:

Citește și: