Actualitate

Plângere penală pe numele managerului Dan Plaveti

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Dan Iulius Plaveti, este amenințat cu plângerea penală de sindicalistul Vasile Tivig, care așteaptă de trei luni o adeverință de venit.

Tivig solicită un document referitor la salariul brut încasat pe o perioadă de 10 luni, dar i se transmite că nu se găsesc statele de plată. ”Sunt obligați prin lege să dea răspuns la orice solicitare. Ștatele trebuie păstrate 50 de ani. Plaveti va trebui să răspundă”, a declarat liderul sindical în emisiunea Interviurile Infinit FM.

Se pare că unii sunt deranjați de pensiile bunicele pe care le obțin minerii și energeticienii din Gorj, astfel că apar tot mai multe piedici în caalea pensionării acestora.

Statele de salarii se vor păstra timp de 5 ani, în loc de 50, potrivit unei legi adoptate anul trecut. Este vorba doar de statele de plată pentru care angajatorul are o declarație fiscală informativă (205) depusă, respectiv cele pentru care angajatorul are obligația depunerii declarației actuale 112. Pentru aceste state de plată, termenul de păstrare se reduce la 5 ani.

 

Vizualizări: 3,244

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: