Actualitate

Pîrvulescu: Unii sunt plătiți ca să rămânem cât mai repede fără energia pe cărbune

Închiderea Carierei Roșia din Gorj, după ce doi lideri USR au sunat la 112 să ceară poliției să impună punerea în aplicare a unei hotărâri judecătorești, a provocat unele reacții în rândul liderilor de sindicat din Complexul Energetic Oltenia.

 

“Roșia este una dintre cele mai bune cariere din zona asta a Europei, nu numai din România. Are influență atât în calitate, în cantitate, dar și în prețul megawatt-ului”, a spus Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Acesta speră să mai fie oameni în România care gândesc românește și problema să fie rezolvată.

“Vedeți merele astea otrăvite care ni se aruncă și pe care unii colegi de promovează. Cred că acum vedeți care a fost rezultatul binelui pe care au vrut să ni-l facă niște băieți cu ochi albaștri”, a mai spus președintele FNME. “Unii își doresc să rămânem fără energie pe cărbune, sunt plătiți pentru asta”, a adăugat liderul sindical, fără a da nume.

Acesta acuză instituțiile din România că nu acționează în mod convergent pentru a apăra interesele statului.

Unul dintre cei care au simțit nevoia să se apere a fost Manu Tomescu, cel care protestează în Piața Prefecturii pentru pensionarea la 52 de ani a minerilor și energeticienilor. O măsură bună pentru oameni, care are ca efect inevitabil o lipsă de personal în cariere și termocentrale. Tomescu spune că a fost deranjat foarte mult de faptul că a fost asociat cu închiderea Carierei Roșia. 

Doar că se vede cu ochiul liber că liderii USR din Gorj își coordonează mesajele cu câțiva dintre protestatarii din Piața Prefecturii, iar cei care au sunat la 112 să ceară închiderea Carierei Roșia sunt chiar șefii de partid ai acestora. Unii cred în coincidențe, alții nu.

 

Vizualizări: 2,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: