Actualitate

Pințea (CE Oltenia): La sfârşitul anului vrem să dăm drumul la licitaţii

Lăcrămioara Pințea Diaconu, membru în Directoratul Complexului Energetic Oltenia, a spus într-un interviu pentru Ziarul Financiar că în acest an vor începe licitațiile pentru realizarea parcurilor fotovoltaice.

„Avem studiile de fezabilitate, avem certificatele de urbanism pentru toate proiectele fotovoltaice, am început procedurile pentru atragerea consultantului tehnic pe partea de centrale de gaze. La sfârşitul anului vrem să dăm drumul la licitaţii”, a spus Pințea.

Compania gorjeană așteaptă însă aprobarea planului de restructurare la Comisia Europeană, aprobare care ar putea să vină în această lună. „Toate se leagă. Vorbim cu zeci de companii pe care să le atragem alături de noi, avem scrisori către 10 bănci, încercăm să contractăm energia pe termen lung astfel încât să venim în faţa băncilor cu dovada veniturilor, dar încă legislaţia pe energie nu este pusă la punct“, a mai spus Pinţea în interviu.

CE Oltenia intenționează să realizeze 700 MW în proiecte solare, care ar trebui să fie gata în 2025 pentru ca în 2026 să intre în funcţiune.

 

Vizualizări: 2,933

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: