Actualitate

Cărbunele din Gorj nu mai ajunge la Timiș. CE Oltenia pierde un client și România o companie!

Pe zi ce trece constatăm că se folosesc aceleași strategii de subminare economică. Cine este sabotorul? Taman... statul!! Când trebuie să plătim, nu plătim, sau când plătim, prețul este de 10× mai mare. Ca și procedură simplificată, se retrag avizele de mediu, fapt ce duce inevitabil la faliment, din cauză de nefuncționare. Pe același tipar se merge și la Timișoara, unde primarul pluserist Fritz demonstrează că știe exact ce trebuie făcut pentru a respecta strategia.

Colterm, firma care asigură agentul termic în Timișoara, a primit o amendă de 21 de milioane de euro pentru neachiziționarea certificatelor de carbon în termenul legal de 30 aprilie.

Presa locală scrie că actualul director ar fi decis să nu mai plătească furnizorii tradiționali de cărbune ai Colterm. Drept consecință, cele două firme, Complexul Energetic Oltenia (CEO) și AMV Style, ambele din Gorj, ar fi oprit livrările. 

O a treia firmă, Redolaj din Oradea, își realiza transportul prin compania AMV, însă a fost nevoită să încheie o nouă înțelegere, cu alt furnizor al Colterm, Movistar.

Colterm are nevoie de circa 500 de mii de tone de cărbune pentru a trece iarna cu bine, dar este posibil ca iarna viitoare să nu mai poată funcționa, din cauza neachiziționării certificatelor de carbon, care duce implicit la pierderea autorizației de mediu. 

CE Oltenia livra acolo cărbunele cu 86 de lei/tonă. Și în iarna precedentă a existat riscul ca Timișoara să rămână fără agent termic, dar atunci au fost găsite soluții.

De această dată este puțin probabil să se dea vreo derogare, cărbunele fiind dușmanul nr. 1 al organismelor europene, astfel că societatea Complexul Energetic Oltenia mai pierde un client.

Cărbunele moare câte puțin în fiecare zi și nimeni nu îl apără.

Vizualizări: 3,141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: