Social

Piață închisă la Rovinari

Activitatea de comerț din Piața Mare a orașului Rovinari a fost regândită de autoritățile locale. Astfel, începând de acum, întreaga activitate comercială a producătorilor/ comercianților de legume și fructe, se va desfășura în interiorul pieței și nu pe aleea din fața acesteia, ca până acum.

“Nu a fost ușor să îi convingem pe comercianți că este mai bine așa, dar în final au înțeles că trebuie să facem un pas spre normalitate. Atât comercianții cât și cumpărătorii beneficiază așadar de cele mai bune condiții. Mobilier unitar, curățenie, căldură, lumină, spații de depozitare și așa mai departe”, a transmis primarul Robert Filip.

Pentru un acces cât mai facil în piață, tâmplăria și geamurile pe cele două laturi exterioare au fost înlocuite cu ruloruri retractabile care seara, sau atunci când este foarte frig, sunt coborâte.

În curând, pe acoperișul pieței vor fi montate panouri fotovoltaice pentru asigurarea energiei electrice, iar în interior vor fi montate panouri radiante pentru asigurarea unei temperaturi prietenoase pe timp de iarnă.

“Toate lucrările de până acum au fost realizate de către angajații Societății Servicii Publice Locale Rovinari, cărora le mulțumesc pentru calitatea și rapiditatea executării acestora. Și pentru că tot vorbeam despre activitatea comericală în zona pieței, trebuie să vă mai spun că tot ce înseamnă modalitate de expunere a mărfii în afara spațiilor comerciale se va face după un regulament care va include și obligativitatea ca toți comercianții să folsească același tip de mobilier, ca formă și culoare”, a mai comunicat primarul din Rovinari.

 

Vizualizări: 2,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: