Social

Drumul care duce la Mânăstirea Icoana va fi reabilitat

Drumul care duce la Mănăstirea Icoana din comuna gorjeană Crasna a fost afectat de inundații. Acesta va fi reabilitat de autoritățile locale cu bani de la Compania Națională de Investiții. 

Mii de credincioși ajung anual la această mânăstire. ”Drumul de acces la Mănăstirea Icoana trebuie reabilitat și a fost prins pe situații de urgență, după care a primit finanțare de la Compania Națională de Investiții. Un pod a fost rupt de viitură și drumul s-a distrus. Calea de acces nu a fost niciodată realizată așa cum trebuie pentru că măicuțele de acolo s-au ocupat așa cum au putut să facă acest drum”, a declarat Gheorghe Sanda, viceprimarul din comuna Crasna.

Autoritățile locale au preluat acum rezolvarea problemei. “Acum o să avem grijă să fie consolidat, o să mai facem un podeț pentru că drumul traversează două pârâiașe, îl lărgim puțin, facem șanțuri ca pe viitor să nu mai fie probleme”, a explicat viceprimarul.

Mănăstirea Icoana este aşezată într-un cadru pitoresc la poalele muntelui Parâng. Biserica este o construcţie din grinzi de lemn pe temelie de piatră şi beton. Are formă de navă şi este compartimentată în altar, naos şi un mic pridvor, susţinut de stâlpi din lemn. Catapeteasma este din scândură.

Vizualizări: 797

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: