Politică

Petiție împotriva liderilor USR

Mai mulți membri și simpatizanți ai USR s-au mobilizat și au inițiat o petiție online, prin intermediul căreia să atragă atenția asupra ignorării promisiunilor din campanie. Petiția a fost publicată pe platforma campaniamea.declic.ro.

Liderii USR au promis în campania electorală unele lucruri de care nu s-a mai ținut cont după alegeri. Una dintre promisiunile distribuite masiv pe rețelele de socializare, anume crearea unui registru transparent de contracte, de care useriștii pare că au uitat, a fost element important pentru mulți dintre votanții USR, atunci când au decis să pună ștampila pe formațiunea politică condusă de Dan Barna.

“Noi, membrii și simpatizanții Uniunii Salvați România, cerem ca liderii acestui partid să livreze ceea ce au promis în spațiul public. La data de 27 iunie 2019, într-o postare pe pagina oficială a USR, cât și a europarlamentarului USR PLUS Cristian Ghinea, apărea mesajul conform căruia „USR este primul partid din România care are registru transparent de contracte”. Acest registru ar fi urmat să fie ps la dispoziția membrilor și simpatizaților USR pe site-ul http://www.usr.ro/.

Din păcate, au trecut 10 luni de la acel anunț și nici până azi acel registru nu este afișat. Între timp, europarlamentarul USR PLUS Cristian Ghinea și-a șters recent postarea din 27 iunie 2019, fiind aflat sub presiunea membrilor și simpatizanților USR care solicitau prezentarea registrului promis”, atrag atenția inițiatorii petiției.

Aceștia susțin că liderii partidului sunt lipsiți de transparență și acuză conducerea USR că s-a abătut grav de la așteptările membrilor și simpatizanților. Dan Barna și apropiați de-ai lui sunt acuzați că au exclus membri incomozi, care dezvăluiau abuzurile acestora:

„În ultima perioadă, conducerea USR s-a abătut grav de la așteptările membrilor și simpatizanților. Atât Dan Barna, cât și susținători de-ai lui, au exclus membri incomozi, care dezvăluiau abuzuri și derapaje de la statut, de la regulamente sau de la mult lăudata transparență. USR, din partidul care promova #FărăPenali, a ajuns să aibă proprii lui penali, un fapt tolerat de Echipa Barna.

Pentru noi, USR a reprezentat ultima șansă a vieții noastre de a avea un partid curat în România. De aceea, acum e momentul de a încerca să-i corectăm derapajele evidente și să cerem demisia celor care îndreaptă acest partid în sfera partidelor tradiționale caracterizate de corupție, impostură și nepotism”, se mai arată în petiția inițiată de membrii USR.

Vizualizări: 2,541

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: