Diaspora

Cât costă bancnota de zero euro

O bancnotă de 0 euro urmează să fie pusă în vânzare începând din februarie, de întreprinderea Euro Banknote Memory, o bancnotă comemorativă cu ocazia marcării a 80 de ani de la Debarcarea în Normandia, relatează Le Figaro.

 

Pe bancnotă se află fotografii vechi de la eveniment şi un afiş pus pe străzile Londrei în 1940 din ordinul generalului Charles de Gaule.

Este vorba despre trei date-cheie ale celui de-al Doilea Război Mondial - 18 iunie 1940, data Apelului lui de Gaulle, 6 iunie 1944, Ziua Debarcării în Normandia şi 8 mai 1945, data semnării armistiţiului.

Bancnota de zero euro este produsă de către Oberthur Fiduciaire în 3.000 de exmplare şi reia codurile de securitate ale unei bacnote adevărate - filigrame şi numere de serie unice.

Începând din 2015, Euro Banknote Memory comercializează bancnote-suvernir în locuri tursitice precum Acvariul de la Saint-Malo şi Opéra Garnier. Vizitatorii pot cumpăra un cupon cu efigia monumentului în valoare de doi euro.


 

Bancnota care comemorează Debarcarea urmează să fie scoasă la vânzare la 11 februarie la Isle. în Haute-Vienne, în apropiere de Lomoges.

”Valoarea” bancnotei este zero euro, însă amatorii o pot achiziţiona cu trei euro.

Vizualizări: 1,032

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: