Eveniment

Pensionar din Motru, amendat după ce a sunat la 112. Îl costă pensia pe un an!

Un pensionar din Motru, județul Gorj, a fost amendat după ce a sunat de mai multe ori la 112, pentru a se plânge că nu poate recupera banii pe care i-a împrumutat unei persoane. După voce, pensionarul era băut, iar prima amendă nu l-a convins să renunțe. A sunat mai multe zile la rând și a fost amendat de trei ori, cu suma totală de 12.000 de lei.

Pensionarul a contestat amenzile în instanță, unde a spus că a apelat la ajutorul poliției pentru că l-a auzit pe ministrul de Interne la televizor spunând că "în perioada de pandemie poliția este alături de cetățeni și în sprijinul lor".

Potrivit legii, primul apel nejustificat la 112 se poate sancționa cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei, iar repetarea contravenției în interval de un an se sancționează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei.

"În perioada 26.10 -7.11.2020 mă aflam în dificultate și nu aveam nicio posibilitate de rezolvare a unei probleme de viață pentru mine. Am împrumutat cu ultimii bani pe care îi aveam o persoană din Baia de Arama, iar acum, aflându-mă în nevoie, nu aveam cu ce trăi sau cumpara medicamente întrucât respectiva persoană refuză să-mi înapoieze suma respectivă", a explicat pensionarul în procesul judecat la Judecătoria Motru.

Judecătoria Motru a menținut sancțiunile, considerând că au fost aplicate corect. Sentința nu este definitivă.

Vizualizări: 2,743

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: