Politică

Peneliștii scot useriștii de la Salrom. Miza - grafitul de la Gorj

Peneliștii s-au apucat să scoată toți useriștii din consiliile de administrație ale companiilor care țineau de Ministerul Economiei, Ministerul Transporturilor, al Sănătății și așa mai departe.

Fondul Proprietatea începuse să controleze companiile de stat mai mult decât până acum, după ce o infiltrase pe Simona Fătu, fosta sa angajată, în Ministerul Economiei ca secretar de stat.

Ministrul interimar de la Economie, Virgil Popescu, a dispus schimbarea Consiliului de Administrație de la Salrom, societate care deține zăcământul de grafit de la Baia de Fier și pe care useriștii o voiau rapid privatizată.

 

Fondul Proprietatea a criticat schimbarea consiliului de administraţie al Salrom de la 1 octombrie. Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, consideră că decizia Ministerului Economiei pune în pericol proiecte importante, precum evaluarea opţiunilor privind exploatarea zăcămintelor de grafit din Gorj.


„Este imperativ ca întreprinderile de stat să nu mai fie tratate drept mingi de ping-pong politic”, susține FP, care deţine 48,9% din Salrom.


Interesant este că atunci când administratorii au fost puși de userista Fătu, cei de la Fondul Proprietatea nu au avut nimic de comentat.

Vizualizări: 1,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: